27.04.2018 | ČSLH

Česká osmnáctka nestačila na USA, na MS si zahraje o bronz

Česká reprezentace do 18 let podlehla v semifinále mistrovství světa Spojeným státům americkým 1:4. Na šampionátu v Rusku si tak svěřenci trenéra Bruka zahrají proti Švédům o bronz, utkání startuje v neděli ve 12:30.
Švédsko - Česko

Českým hokejistům se nepodařilo překvapit podruhé za sebou a v semifinálovém utkání podlehli velmi dobře hrajícím Američanům 1:4. V souboji o bronz vyzvou Švédy, kteří podlehli dosud neporaženému Finsku 0:2. 

„Musíme na porážku zapomenout. Nyní máme před sebou malé finále a rozhodně chceme placku. Švédsko je výborně technicky vybavený tým. Nemáme se na co šetřit, necháme tam všechno,“ slíbil kapitán Zábranský.

Finsko – USA

Finové dokázali vyhrát i šesté utkání na šampionátu, když Švédy pustili do hry až ve třetí třetině. Tým Suomi ale podržel gólman Annunen a po výhře 2:0 zabojují v neděli od 16:30 o zlato s týmem USA. 

„Máme velkou šanci získat zlato. Hrajeme jako tým, a co víc, užíváme si to,“ řekl odhodlaně po semifinále hrdina Annunen. 

„K Finům cítíme velký respekt, každý rok bojují o nejcennější kovy. Každopádně se nevzdáme a budeme o zlato bojovat,“ slíbil trenér USA Seth Appert. 


Rozpis závěrečných dvou dní na MS U18 v Rusku (Čeljabinsk)

Sobota 28. dubna 2018 (semifinále)
Finsko vs Švédsko 2:0
USA vs Česko 4:1
Branka ČR: 31. Zábranský (Kvasnica, Jeník).

Neděle 29. dubna 2018 
12:30 Švédsko vs Česko (o 3. místo) 
16:30 USA vs Finsko (finále)