10.05.2017 | Vojtěch Drbohlav

Češi se na výhru nad Norskem nadřeli, rozhodlo až prodloužení

Po dvou volných dnech se hokejisté národního týmu představili znovu v zápasovém programu. Ve čtvrtek přivítali v 16:15 v AccorHotels aréně tým Norska. K vidění byla defenzivní hra, a to zejména z norské strany. Češi sice soupeře přestříleli (32:10), jenže stejně se 6 381 diváků dočkalo první branky až v 62. minutě. Hokejisté České republiky nakonec zvítězili, ale získali pouze dva body.
První třetina nenabídla moc pěknou hokejovou podívanou. Češi měli sice k dispozici přesilové hry, jenže v těch se jim vůbec nedařilo. Po úvodních dvaceti minutách bylo tedy skóre smírné a zároveň bezbrankové.

Ani další pokračování utkání nebylo z české strany optimální. Například Jakub Jeřábek, který byl úplně sám v levém kruhu, trestuhodně po pěkné přihrávce ani netrefil branku. Norové hráli dokonce přesilovou hru pět na tři, jenže tu se jim nepodařilo využít. I nadále trvala značná nepřesnost České republiky. Například Tomáš Zohorna místo střely na branku v útočném pásmu přihrál přímo na hůl jednomu z norských hráčů. V samotném závěru druhé třetiny nedokázal ČR poslat do vedení ani Tomáš Plekanec, jenž měl velkou šanci.

Ke konci utkání se začali čeští hokejisté osmělovat směrem dopředu, jenže většinou trefovali připraveného Larse Haugena. Čeští hráči se sice snažili rozhodnout v základní hrací době, ale výtečně chytající brankář Norska a jeho spoluhráči byli proti. 

Nastalo tedy prodloužení, v němž už branka padla. Zápas ukončil gól z hole Jana Kováře. Češi tedy brali dva body za výhru v prodloužení. Byl to však pořádný boj až do konce.

„Jsme za výhru rádi, protože to byl velice těžký zápas. Každý tým je silný. Dva body jsou pro nás dobré. Hráli jsme jen dvě přesilovky, možná i to je jeden z důvodů, proč jsme nedali góly,“ zhodnotil utkání hlavní trenér Josef Jandač.

Česká republika – Norsko 1:0pp (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0)
Branka: 62. Kovář