25.04.2019 | ČSLH

Češi porazili Slováky a dál jsou stoprocentní!

Čeští hokejisté se v rámci Euro Hockey Challenge postavili třetímu soupeři. Říhovi svěřenci tentokrát odcestovali na Slovensko, kde vyzvali domácí tým. Na zaplněném stadionu Pavla Demitry se odehrál překrásný zápas s výbornou diváckou kulisou. Češi nakonec vyhráli 3:1.

Úvod utkání nabídl zajímavý začátek, neboť hned v první minutě otevřel skóre Filip Chytil. Talentovaný hráč dorazil střelu Červeného. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a diváci viděli několik povedených kombinacích. Stav se podruhé měnil minutu před koncem první třetiny. Ladislav Nagy vybídl ke skórování Richarda Pánika. Hráč Arizony i přes faul na svoji osobu dokázal dostat kotouč do sítě.

Slovensko mohlo ve druhé třetině překlopit misky vah na svoji stranu. Projektil úspěšného střelce první slovenské branky vytěsnil skvělým zákrokem Kovář. Ve 24. minutě si vzala Česká republika svůj náskok zpět. Tomáškovu střelu neudržel Hudáček v lapačce a k volnému puku se dostal Filip Chytil. Hráč druhého útoku měl lehkou práci, když přehodil beton maskovaného muže Slovenska. Oba týmy se střídaly v šancích, ale žádná branka, už do konce druhé části nepadla.

Úvod poslední části patřil Slovensku, které si vytvořilo několik příležitostí, ovšem Kovář byl v brance bezchybný. Výběr pod taktovkou kanadského trenéra mohl vyrovnat v přesilové hře. Brankář České republiky dokázal pokrýt několik střel z těsné blízkosti. Atmosféra byla elektrizující a domácí fanoušci hnali své příznivce za vyrovnáním. V 54. minutě padl poslední gól utkání. Krejčíkovu ránu od modré šikovně tečoval Dominik Kubalík, jenž potvrdil formu z posledních zápasů. Slovensku nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře. Odveta je na programu v sobotu 27. března v Nitře (18:00).

SLOVENSKO – ČESKO 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Pánik (Nagy) – 1. Chytil (Červený, Tomášek), 24. Chytil (Tomášek, Červený), 54. Kubalík (Kundrátek, Řepík).
Rozhodčí: Konc starší, Snášel – Tvrdoň, Konc mladší.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 23:28 (7:11, 7:13, 9:4).
Diváci: 6205 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Tomáš Tatar – Filip Chytil.
Slovensko: Hudáček – Sekera, Štajnoch, Fehérváry, Jaroš, Koch, Ďaloga, Rosandić, Grman – Tatar, Nagy, Pánik – Studenič, Sukeľ, Lantoši – Liška, Kytnar, Puliš – Lunter, Zigo, Buček. Trenéři: Ramsay, Petrovický, Handzuš a Podkonický.
Česko: Kovář – Polášek, Jeřábek, Jordán, F. Pavlík, Krejčík, Kundrátek, Moravčík, Sklenička – Zaťovič, Fořt, Sekáč – Červený, Chytil, Tomášek – T. Zohorna, R. Zohorna, H. Zohorna – Kubalík, Hanzl, Řepík. Trenéři: Reichel a Mlejnek.