20.11.2013 | Tisková zpráva

Bilance veteránského výběru České republiky 2005 - 2013

Veteránský výběr České republiky sehrál od roku 2005 celkem 59 utkání s bilancí 39 výher, 5 remíz a 15 porážek. V řadě případů se utkal se zahraničními soupeři, mimo jiné s hokejisty Finska, Kanady, Německa, Ruska, Slovenska, Švédska či Washington Capitals. Třináctkrát vyprovodil soupeře dvouciferným výsledkem, vůbec nejvyšší výhru zaznamenal v březnu 2005 nad mužstvem Francie, které porazil 20:3.
Od roku 2008, tj. v posledních pěti sezónách, prohrály české hokejové legendy pouze čtyřikrát, dvakrát s Ruskem, jednou s Rakouskem a jednou s Běloruskem. Zajímavá utkání sehrály především v září 2011 s výběrem Milana Nového při jeho šedesátinách nebo v březnu 2011 a 2012 se silným výběrem Švédska. Dres kladenského výběru tehdy oblékli třeba Jaromír Jágr, Marek Židlický, Pavel Patera, Martin Procházka a Otakar Vejvoda; Tre Kronor reprezentovali pod vedením známého Kurta Lindmarka Bengt-Ake Gustafsson, Mats Näslund nebo Thomas Rundquist.  

Trenérem mužstva veteránů České republiky je Jan Gusta Havel, manažerem Pavel Schwarz. Ve veteránské komisi Českého svazu ledního hokeje pracují předseda Pavel Schwarz a členové Jan Budínský, Vladimír Martinec, Milan Nový a Ladislav Svozil.