26.04.2019 | ČSLH

Bartošák udržel čisté konto, Češi podruhé vyhráli nad Slovenskem!

Národní tým po krátkém odpočinku vyzval v odvetném utkání Slovensko. Trenér Miloš Říha udělal několik změn v sestavě, když nasadil do branky Patrika Bartošáka. První utkání po příletu zpoza Atlantiku odehrála dvojice z Philadelphie Jakub Voráček a Radko Gudas. Federální derby rozhodla první třetina, kterou opanovali Češi 2:0, stejně jako celé utkání. Brankář Patrik Bartošák pochytal všech 27 střel a připsal si čisté konto.

Do utkání lépe vkročili hráči národního týmu, kteří ve třetí minutě otevřeli gólový stav utkání. Jakub Krejčík našel rozjetého Martina Zaťoviče, který střelou do levého horního rohu překonal Čiliaka. Slovensko se pokusilo o rychlé vyrovnání, jenže Bartošák byl pozorný. Česká republika mohla udeřit v polovině utkání, ale Červeného skvělým zákrokem vychytal gólman Slovenska. V 18. minutě šli svěřenci Miloše Říhy do dvoubrankového vedení. Kolářovu střelu vyrazil Čiliak před sebe a kotouč do sítě dostal důrazný David Tomášek.

Slovensko mohlo snížit ve 22. minutě, ale pokus Bučka skončil u Bartošáka. Oba týmy si potom vytvořily několik gólových šancí, ale ani jedna nevedla k brance. Ve 36. minutě předvedl krásnou individuální akci Sekera. Kapitán Slovenska pokusem mezi Bartošákovy betony neuspěl. Tým s Tatrami ve znaku mohl snížit stav utkání před druhou sirénou, když měl možnost přesilové hry, ale ani výhoda o jednoho muže navíc neskočila gólem.

Třetí třetina patřila domácímu týmu, který se pokoušel o kontaktní branku. Všechny pokusy vychytal Bartošák nebo mu pomohla obrana. Češi se potom provinili hrou v šesti, a mohli za to pykat. Buček si sjel mezi kruhy, ale z otočky našel připraveného brankáře národního týmu. Fanoušci Slovenska si přáli kontaktní branku, která byla na spadnutí v 50. minutě. Přečíslení tři na dva zakončoval Bondra, ovšem ani on si na Bartošáka nepřišel. Oba týmy si potom vyzkoušely přesilové hry. Stav utkání se neměnil. Slovensko necelé tři minuty před koncem hrálo přesilovou hru, kterou vylepšilo šesti bruslaři v poli. Převaha dvou mužů navíc nestačila domácím hokejistům k čestné brance. Češi vyhráli šestý zápas v řadě a před Mistrovstvím světa je čeká poslední prověrka v podobě Euro Hockey Tour v Brně.

SLOVENSKO – ČESKO 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Zaťovič (Krejčík), 18. Tomášek (Kolář).
Rozhodčí: Stano, Müllner – Šefčík, Gegáň.
Vyloučení: 5:6.
Bez využití.
Střely na branku: 27:24 (6:12, 14:6, 7:6).
Diváci: 3 600 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Ladislav Nagy – Patrik Bartošák.


Slovensko: Čiliak – Sekera, Čajkovský, Fehérváry, Ďaloga, Rosandić, Grman, Koch, Štajnoch – Buček, Sukeľ, Pánik – Nagy, Kytnár, Studenič – Lutner, Zigo, Lantoši – Bondra, Buc, Svitana.
Trenéři: Ramsay, Petrovický, Handzuš a Podkonický.


Česko: Bartošák – Krejčík, Gudas, Moravčík, Sklenička, Jeřábek, Zámorský, Kolář, Kundrátek – Zaťovič, Kovář, Voráček – Tomášek, Chytil, H. Zohorna – Kubalík, Hanzl, Řepík – Červený, T. Zohorna, Rousek – R. Zohorna.
Trenéři: Říha, Reichel a Mlejnek.

Další program reprezentace před MS 2019

Carlson Hockey Games
Čtvrtek 2. května od 17:30: Česko – Finsko
Sobota 4. května od 18:30: Česko – Švédsko
Neděle 5. května od 18:00: Česko – Rusko