18.06.2013 | Tisková zpráva

Asistentem trenéra reprezentace bude František Musil

Výkonný výbor ČSLH schválil na dnešním jednání složení realizačního týmu reprezentace pro sezónu 2013/14. S hlavním trenérem Aloisem Hadamczikem povedou mužstvo asistenti Josef Paleček a František Musil, videokoučem je Jan Procházka. Generálním manažerem zůstává Slavomír Lener, manažerem Jan Černý, lékaři Zdeněk Ziegelbauer s Radkem Holibkou, fyzioterapeuty Pavel Kolář s Michalem Trucem, kustody a maséry Zdeněk Šmíd s Petrem Ondráčkem.
František Musil, mistr světa z roku 1985, hráč mimo jiné Minnesoty North Stars, Calgary Flames, Ottawy Senators nebo Edmontonu Oilers, působil u národního mužstva již v letech 2006-2008. Na starosti bude mít především sledování a komunikaci s hráči zámořské soutěže, kde tráví většinu sezóny. Zúčastní se ovšem i evropských akcí, které olympijskému turnaji předcházejí. Trenér Alois Hadamczik chce využít zejména jeho rozsáhlých zkušeností se zámořským hokejem a přímých kontaktů s hráči, kteří pro olympiádu přicházejí v úvahu.

Pro kandidáty olympijské nominace působící v zámoří bude určen krátký sraz, který se uskuteční v polovině července v České republice. Jeho přesný termín a místo ještě budou upřesněny, pozváni budou jak zkušení reprezentanti, tak hokejisté, kteří na sebe upozornili v posledních sezónách jako Petr Mrázek, Tomáš Kundrátek nebo Radko Gudas. V rámci srazu proběhnou pohovory s hráči, porady k systému hry, stejně jako rozbory hry soupeřů. S hráči, kteří se srazu nebudou moci zúčastnit, chce trenér Alois Hadamczik mluvit individuálně.

Širší nominace pro olympijský turnaj v Soči by měla být známa nejpozději 15. 9. 2013 a konečná nominace, tvořená 3 brankáři a 22 hráči, nejpozději 13. 1. 2014.

Vzhledem k olympiádě dojde v programu národního mužstva k některým termínovým posunům a změnám.

Reprezentační sezóna začíná již na přelomu srpna a září, kdy proběhnou České hokejové hry (29. 8. – 1. 9. 2013). V tradičních termínech se uskuteční Turnaj Karjala (7. – 10. 11. 2013) a Channel One Cup (19. – 22. 12. 2013). Výkony, které předvedou v turnajích Euro Hockey Tour hráči z evropských soutěží, budou rozhodující pro jejich nominaci na olympijský turnaj, který bude ve dnech 12. – 23. 2. 2014 hostit Soči.

Již po olympijských hrách se reprezentace střetne v dubnu ve dvojutkáních Euro Hockey Challenge doma s mužstvy Dánska a Norska a venku s celkem Švýcarska. Na švédské Oddset Hockey Games (1. – 4. 5. 2014) naváže na závěr sezóny ve dnech 9. – 25. 5. 2014 mistrovství světa v Minsku.