02.03.2011 | Zdeněk Pavliš

Anotace závěrečných prací TŠ FTVS UK Praha - č. 3

Na webových stránkách www.cslh.cz přinášíme již třetí anotaci jedné ze závěrečných prací, které zpracovávají trenéři před ukončením studia licence "A" na FTVS UK Praha či FTK UP Olomouc. Tuto práci zpracoval Petr Kasík (opět pod vedením PhDr. Zdeňka Pavliše) a práce nese název „Přesilová hra 5-4 ELH v sezóně 2009/10 a na MS 2010“. Další práce budou následovat v týdenních intervalech.

„Přesilová hra 5-4 ELH v sezóně 2009/10 a na MS 2010“

Závěrečná práce TŠ FTVS UK Praha 2010
73 stran
Autor: Petr Kasík (Připravil: PhDr. Zdeněk Pavliš)

Závěrečná práce je zaměřena na video-analýzu přesilových her 5 – 4 družstev ELH v sezóně 2009/10, a to na její založení, přechod středního pásma a na varianty zakončení v útočném pásmu. U každého mužstva byly analyzovány, graficky zaznamenány a slovně popsány dvě nejvíce používané varianty přesilové hry 5 – 4.

Současně s tím byla provedena analýza přesilových her v útočném pásmu na MS 2010 u šesti vybraných národních mužstvech – Kanady, Ruska, Slovenska, Švédska, Finska a ČR.

V závěru práce autor uvádí některá doporučení pro nácvik a zdokonalování přesilové hry pro trénink.

V anotaci této práce uvádíme některé varianty založení PH a hry v útočném pásmu u družstev ELH. Zajímavé jsou také statistické údaje PH v jednotlivých třetinách a v celé sezóně.

Analýza zakončení PH na MS 2010 u šesti družstev je znázorněna v celém rozsahu.

Představení práce v PDF