07.10.2012 | Zdeněk Pavliš

Anotace závěrečných prací TŠ FTVS UK Praha - č. 13

Představujeme další z řady závěrečných prací zpracovaných na závěr studia trenérské licence A. Autorem je Rostislav Vlach a téma práce zní "Trénink na malém prostoru, hry a cvičení na ledě". Práce byla obhájena na FTVS UK Praha v roce 2012. Celý materiál bude zveřejněn v pěti dílech.

„Trénink na malém prostoru, hry a cvičení na ledě“

Závěrečná práce TŠ FTVS UK Praha 2012
66 stran
Autor: Rostislav Vlach, připravil: PhDr. Zdeněk Pavliš

Cílem této práce je poskytnout zamyšlení, informace a příklady tréninkových cvičení hry na malém prostoru v mládežnických kategoriích. Pochopení potřeb a nároků, které současná hra vyžaduje, tvoří základ. 
V teoretické části práce autor podrobně popisuje na základě své dlouhodobé vynikající herní praxe, trenérských zkušenností a s využitím materiálů USA Hockey: „Small Area Competitive Games, 2009“ /www.usahockey.com 2009/ se pokusil popsat a vysvětlit tuto problematiku. Teoretická východiska vycházela z:
  • charakteristiky her na malém prostoru
  • účelu využívání těchto her
  • dovedností
  • organizace
  • podmínek a pravidel
Obsah praktické části  je zaměřen na konkrétní příklady tréninkových cvičení podle jednotlivých věkových kategorií. Všechna cvičení jsou graficky zaznamenána a z důvodu názornosti stručně popsána.

Se svolením autora předkládáme obsah této práce, který bude prezentován na našem webu v 5 částech, včetně této první. Vycházet bude pravidelně, a to vždy v pondělí každého týdne.

Představení práce v PDF

Další dříve zveřejněné anotace závěrečných prací