29.01.2012 | Zdeněk Pavliš

Anotace závěrečných prací TŠ FTVS UK Praha - č. 11

Představujeme další z řady závěrečných prací zpracovaných na závěr studia trenérské licence A. Autorem je Radko Křivinka a práce nese název "Trénink core hráčů ledního hokeje". Obhájena byla na FTVS UK Praha v roce 2011.

„Trénink core hráčů ledního hokeje“

Závěrečná práce TŠ FTVS UK Praha 2011
110 stran
Autor: Radko Křivinka, připravil: PhDr. Zdeněk Pavliš


Cílem této práce je poskytnout na základě rešerše literárních pramenů a vlastní trenérské praxe trenérům a hráčům základní teoretické informace a příklady praktických cvičení související s pojmem „core“ respektive svalů tělesného jádra. V teoretické části práce autor podrobně popisuje a znázorňuje oblast svalstva tělesného jádra a důležitost rozvoje koordinačních, rovnovážných a silových schopností v ledním hokeji tréninkem core. Obsah praktické části je zaměřen na konkrétní příklady tréninkových cvičení podle jednotlivých věkových kategorií s využitím velkého množství tréninkových pomůcek. Autor zdůrazňuje specifika tréninku core v jednotlivých obdobích ročního tréninkového cyklu.

Se svolením autora předkládáme hokejové veřejnosti stručný teoretický přehled celé práce včetně metodických doporučení tréninku core podle jednotlivých věkových kategorií a seznamu literatury, který je zaměřen na tuto problematiku. Nedílnou součástí je zásobník 98 praktických cvičení ve formě obrázků s popisem výchozí polohy, správné techniky provedení, nejčastějších chyb a zaměření. Obsah bude prezentován na našem webu ve 14 částech, včetně této první. Vycházet bude pravidelně, a to vždy v pondělí každého týdne.

Představení práce v PDF

Další dříve zveřejněné anotace závěrečných prací