03.11.2020 | Tiskové prohlášení

Vyjádření hokejové reprezentace k výrokům Dominika Hrachoviny

Česká hokejová reprezentace se distancuje od dnešního výroku brankáře Dominika Hrachoviny. Respektujeme právo každého člověka na svobodu projevu, v tomto případě však s jeho výroky zásadně nesouhlasíme a naše názory jsou diametrálně odlišné.
Uvědomujeme si rizika a vážnost současně situace ohledně pandemie, stejně tak plně respektujeme a podporujeme kroky, které mají šíření nákazy zabránit.

„S názorem Dominika Hrachoviny jednoznačně nesouhlasíme. Hokejová reprezentace i mnoho klubů realizovaly řadu aktivit na pomoc v boji s koronavirem, či na podporu těch, jež mu v první linii vzdorují (výroba roušek, ochranných štítů, rozvážení obědů, či darování krevní plazmy). Celá záležitost bude vyřešena interně. Za celý tým se tímto všem omlouvám, zvláště těm, kterých se jeho vyjádření dotkla,“ prohlásil jménem české hokejové reprezentace hlavní trenér Filip Pešán.

„Mam své názory,“ uvedl Dominik Hrachovina, „mrzí mne způsob, jakým jsem je vyjádřil, zejména ve chvíli, kdy se všichni soustředíme na to, abychom turnaj vyhráli“.