25.04.2016 | Tisková zpráva

V utkání Česko – Rusko se představí výběry pro Světový pohár 2016

Podle reglementu turnaje se mohou v přípravných utkáních představit pouze hokejisté, kteří figurují v nominaci na Světový pohár 2016. Trenéři české a ruské reprezentaci zveřejnili první část nominace, kterou tvoří 16 hráčů, 2. března 2016.
V nominaci české reprezentace jsou brankáři Petr Mrázek (Detroit Red Wings), Michal Neuvirth (Philadelphia Flyers) a Ondřej Pavelec (Winnipeg Jets), obránci Radko Gudas (Philadelphia Flyers), Michal Kempný (Avangard Omsk), Roman Polák (San José Sharks) a Andrej Šustr (Tampa Bay Lightning) a útočníci Michael Frolík (Calgary Flames), Martin Hanzal (Arizona Coyotes), Tomáš Hertl (San José Sharks), David Krejčí (Boston Bruins), Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning), David Pastrňák (Boston Bruins), Ondřej Plekanec (Montréal Canadiens), Vladimír Sobotka (Avangard Omsk) a Jakub Voráček (Philadelphia Flyers).

Na soupisce Ruska figurují brankáři Sergej Bobrovskij (Columbus Blue Jackets), Semjon Varlamov (Colorado Avalanche) a Andrej Vasilejvskij (Tampa Bay Lightning), obránci Dmitroj Kulikov (Florida Panthers), Andrej Markov (Montréal Canadiens) a Dmitrij Orlov (Washington Capitals), útočníci Arťom Anisimov (Chicago Black Hawks), Pavel Dacjuk (Detroit Red Wings), Nikita Kučerov (Tampa Bay Lightning), Nikolaj Kuljomin (New York Islanders), Jevgenij Kuzněcov (Washington Capitals), Jevgenij Malkin (Pittsburgh Penguins) Vladislav Namestnikov (Tampa Bay Lightning), Alexandr Ovečkin (Washington Capitals), Artěmij Panarin (Chicago Black Hawks) a Vladimir Tarasenko (Saint Louis Blues).

Celkem bude na Světový pohár nominováno 23 hokejistů, z toho 3 brankáři a 20 obránců a útočníků. Zbývajících sedm hráčů určí trenéři Josef Jandač a Oleg Znarok 1. června 2016 s tím, že případné změny z důvodu zranění lze provést do 16. září 2016. Po zahájení turnaje bude potom možné nahradit zraněné hráče pouze v případě, že počet hokejistů klesne pod 2 brankáře a 18 obránců a útočníků, což je maximální počet hráčů, které je možné zařadit na soupisku k utkání.