26.03.2013 | Tisková zpráva

V dvojutkání s Lotyšskem povede reprezentaci Slavomír Lener

Asistent trenéra Josef Paleček utrpěl při dnešním tréninku reprezentace zranění v oblasti kyčelního kloubu, které mu nedovolí, aby mužstvo vedl 3. a 4. dubna 2013 při dvojutkání Euro Hockey Challenge s Lotyšskem v Jindřichově Hradci.
Vzhledem k tomu, že hlavní trenér Alois Hadamczik bude ve stejném termínu na plánované inspekční cestě v zámořské NHL, v dvojutkání s Lotyšskem povedou národní mužstvo generální manažer Slavomír Lener s asistentem trenéra Janem Procházkou.

Slavomír Lener, vedoucí sportovního úseku ČSLH a generální manažer reprezentace, působil u národního mužstva v letech 1996-1998 a 2003-2004. Spolu s Ivanem Hlinkou vedl zlatou českou reprezentaci na olympijských hrách v Naganu, jako asistent trenéra Luďka Bukače se podílel na zisku zlatých medailí na mistrovství světa v roce 1996 a bronzových medailí na světových šampionátech v letech 1997 a 1998. Z pozice hlavního trenéra vedl kluby jako HC Sparta Praha, německý Düsseldorf, Lulea nebo Linköping ve Švédsku, jako asistent působil u celků NHL Calgary Flames a Florida Panthers.