01.03.2016 | Jiří Vozák

Trenérské hodnocení turnaje žen ve Švýcarsku

Přečtěte si trenérské hodnocení posledního turnaje české reprezentace žen před mistrovstvím světa, svěřenkyně trenéra Vozáka obsadily ve Švýcarsku třetí místo.
Ve dnech 9.2.-11.2. jsme v Rokycanech absolvovali přípravný kemp na turnaj čtyř 12.2.-14.2. ve Švýcarsku. V Rokycanech jsme měli čtyři tréninkové jednotky na ledě, ve kterých jsme se zaměřili hlavně na varianty zakládání útoků z obranného a středního pásma, důrazném zakončování akcí a hry v obranném pásmu v tzv.boxu.

SUI vs. CZE 3:2 PP
Branky:
30. Vonková (Patočková, Smetková), 49. Vonková (Jůzková, Hymlarová)

Měli jsme špatný vstup do utkání a celou třetinu jsme se rozkoukávali. Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb, vyrovnali jsme hru a dohráli utkání jako rovnocenný soupeř. Individuální chybou v prodloužení jsme utkání prohráli. Soupeř aktivně napadal dvěma hráči a snažil se o rychlé protiútoky vedené hlavně středem hřiště. V oslabení se taky snažil hrát aktivně s jedním napadajícím hráčem. Více se snažil střílet a byl rychlejší a tvrdší v osobních soubojích.

CZE vs. FRA 5:2
Branky:
6. Patočková (Vonková, Pacalová), 16. Herzigová (Chmelová, Přibylová), 27. Zíková (Chmelová, Přibylová), 53. Patočková (Zedníková, Smetková), 57. Smetková (Hymlarová, Herzigová)

V tomto utkání jsme začali aktivně a soupeře jsme přehrávali ve všech činnostech. Pomohla nám brzy vstřelená branka, která nás uklidnila. Kromě prvních pěti minut ve druhé třetině jsme si šli celkem jasně pro vítězství.

NOR vs. CZE 4:0

Prvních deset minut jsme hráli vyrovnaně. Potom jsme během tří minut obdrželi tři branky a od té doby jsme si nevytvořili žádný tlak na zkorigování výsledku. Soupeř nás přehrával v rychlosti, tvrdosti a střelbě.

V tomto termínu nebyly k dispozici hráčky z Ruska, USA a Kanady, proto jsme tým sestavili hlavně z hráček U18 a naší ligy. Všechna utkání jsme chtěli jsme hrát stejný systém, ale dopouštěli jsme se mnoha taktických chyb, kromě zápasu s Francií jsme byli pomalejší a slabší v osobních soubojích a ve střelbě jsme taky zaostávali. V posledním zápase se projevila malá fyzická kondice. Většina nově zkoušených hráček nás zatím nepřesvědčila o zařazení do A týmu.

Sestava:

Brankářky: Klára Peslarová, Blanka Škodová
Obránkyně: Petra Herzigová, Kateřina Flachsová, Ivana Černá, Anna Zíková, Martina Zedníková, Kristýna Pacalová
Útočnice: Lucie Manhartová, Simona Studentová, Martina Vonková, Vendula Přibylová, Klára Chmelová, Klára Hymlárová, Adéla Jůzková, Barbora Patočková, Kamila Smetková, Šarlota Tomasco, Eliška Vozdecká