01.03.2016 | Jana Krylová, Roman Kosina

Trenérské hodnocení turnaje žen U15 ve Dvoře Králové

Tradiční turnaj 4 zemí tentokrát pořádala Česká republika ve Dvoře Králové, přečtěte si trenérské hodnocení.
Český tým tvořilo 22 hráček a z toho byla jedna třetina nováčků / důvodem byla účast hráček na olympiádě mládeže v Lillehammeru. Před samotným turnajem jsme absolvovali 2 tréninkové jednotky zaměřené na přesnost přihrávek a založení útoků a jednu tréninkovou jednotku v průběhu turnaje zaměřenou na sehrávání jednotlivých formací. Turnaje se účastnily týmy Rakouska, Německa a Švýcarska.

Hodnocení zápasů:

12.2.2016
CZE 11:2 AUT (2:1,3:0,6:1)
Branky:
Kaltounková Kristýna 3x,Čajanová Sára 2x, Vlková Pavlína, Pejšová Daniela, Mazancová Tereza 2x,Fabčicová Anna, Seroizsková Klára

Vstup do utkáni se nám podařil a rychle jsme se dostali do vedení 2:0, ale ihned po hrubé chybě v naší hrací přesilové hře jsem inkasovaly branku na 2:1 a od tohoto momentu jsme se nemohly dostat do herní pohody, která nás provázela od začátku zápasu. Od nástupu druhé třetiny se tým vrátil ke své hře a držel soupeřky pod tlakem až do konce zápasu. Tento tlak trval do konce zápasu a byl korunován dalšími 9 brankami.

13.2.2016
CZE 4:1 GER ( 3:0,1:1,0:0)
Branky:
Pejšová Daniela 2x,Krčková Monika, Fabšicová Anna

V druhém utkání nastoupil český tým ve změněné sestavě z důvodu nemoci některých hráček. V první třetině jsme soupeře dostaly pod velký tlak, který jsme proměnily v 3 brankové vedení. Od druhé třetiny tým Německa změnil taktiku hry a již se soustředil na urputnou obranu, ke které přidal tvrdší zákroky. Ve druhé třetině jsme se nevyvarovali stejné chybě jako v prvním utkání a opět po hrubé individuální chybě jsme inkasovaly branku v naší přesilové hře. I přes zranění dvou hráček z první formace jsme opět utkání dohrály prakticky na soupeřově polovině hřiště, ale již jsme se i přes mnoho gólových příležitostí výrazně gólově neprosazovaly.

14.2.2016
CZE 6:1 SUI (1:0,1:1,4:0)
Branky:
Mazancová Tereza, Kaltounková Kristýna, Černá Valentýna, Černá Zuzana

Do třetího utkání jsme vstoupily s bojovnou náladou a dostaly opět soupeře pod tlak. Švýcarský tým má velmi dobře organizovanou obranu a nám se z mnoha šancí je podařilo překonat pouze jednou. Ve druhé třetině byl obraz hry obdobný jako v první třetině. Až ve třetí třetině se nám teprve podařilo naší převahu z úročit ve více vstřelených branek a tím i stanovit konečný jasný výsledek.

Hodnocení soupeře:

Rakousko: Rakouský tým o proti minulým letem se zlepšuje v individuálních dovednostech hráček a v týmu měl mnoho více mladších ročníku a v závěru zápase mu docházely síly.

Německo: Z počátku se snažilo hrát celoplošný hokej, ale po obdržení několika branek se vrací ke své dřívější hře bránění před vlastní brankou. Přesto se tým zlepšil v kvalitě bruslení a v individuálních dovednostech. Dále se vyznačuje velkou bojovnosti po celou dobu utkání.

Švýcarsko: Velmi dobře organizovaný v obrané časti a v útočné části již podávaly slabší výkon. Disponuje větší základnou hráček a přesto že se účastnily taktéž jako ČR olympiády mládeže v Lillehammeru, která byla ve stejném terminu jako tento turnaj. Jako tým působily kompaktně.

Celkové hodnocení:

Celkové hodnocení týmu bylo velmi pozitivní na hru, která se konala převážně v útočném pásmu a adaptaci hráček k aktivnímu přístupu a na určité změny v sestavách. Menší zklamání nastalo ze slabší fyzické připravenosti hráček a menší produktivity.

Pozitiva

  • převaha útočného hokeje
  • prosazování individuality hráček
  • ve hře bylo dobře využito nácviku na založení útoku
Negativa
  • nedostatečný tah na bránu (nízká produktivita, málo využitých šancí)
  • kondice v utkání byla na některých hráčkách znát únava
  • obdržení gólu v naších přesilovce

Doporučení týmů:

Pracovat na fyzické kondici (síla, rychlost) a na produktivitě střelby, přesnosti, razanci přihrávek a taktické připravenosti.

Sestava ČR:

Pejšová Júlie, Švejdová Viktorie, Pejšová Daniela, Radová Tereza, Vlková Pavlína, Šmajdová Vivien, Krčková Monika, Zachová Aneta, Sovjáková Tereza, Horáková Gabriela, Horáková Gabriela, Čajanová Sára, Kaltounková Kristýna, Mazancová Tereza, Hájková Kristýna, Černá Valentýna, Fabšicová Anna, Sarnovská Agáta, Škorpíková Patricie, Černá Zuzana, Seroizsková Klára, Petřeková Kateřina, Horáková Tereza 

Vypracovali: 
Krylová Jana - Hlavní trenér 
Kosina Roman - Asistent trenéra