29.10.2018 | Tisková zpráva

Trenér Miloš Říha nominoval na Turnaj Karjala

Trenér Miloš Říha nominoval na Turnaj Karjala, který se bude hrát 8. – 11. listopadu 2018 v Praze a Helsinkách 27 hokejistů, z toho 3 brankáře, 9 obránců a 15 útočníků.

V nominaci figurují brankáři Patrik Bartošák (Vítkovice), Jakub Kovář (Jekatěrinbugr) a Šimon Hrubec (Třinec); obránci Michal Jordán (Chabarovsk), Jan Kolář (Chabarovsk), Jan Košťálek (Sparta), Jakub Krejčík (Lukko Rauma), Vojtěch Mozík (Viťaz), Jakub Nakládal (Jaroslavl), Tomáš Pavelka (Sparta), Jan Štencel (Brno) a Petr Zámorský (Mountfield HK) a útočníci Rudolf Červený (Slovan Bratislava), Robin Hanzl (Spartak Moskva), Roman Horák (Vaxjö), Robert Kousal (Brynäs), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta), Radan Lenc (Liberec), Andrej Nestrašil (Nižněkamsk), Jiří Novotný (Ambri-Piotta), Radovan Pavlík (Mountfield HK), Michal Řepík (Slovan Bratislava), Jiří Sekáč (Kazaň), David Tomášek (JYP), Patrik Zdráhal (Vítkovice), Hynek Zohorna (Pelicans) a Radim Zohorna (Brno).

Celkem 10 hráčů působí v Tipsport extralize, 10 v KHL, 3 ve finské, 2 ve švédské a 2 ve švýcarské nejvyšší soutěži. Nováčky v národním mužstvu jsou Radovan Pavlík (Mountfield HK), Jan Štencel (Brno), Patril Zdráhal (Vítkovice) a Radim Zohorna (Brno), nejzkušenějšími hráči výběru útočník Jiří Novotný (148 startů) s obránci Jakubem Nakládalem (111) a Janem Kolářem (84).

Reprezentace se sejde v pondělí 5. listopadu v pražské Tipsport aréně, kde se ve čtvrtek 8. listopadu utká s mužstvem Švédska. V pátek 9. listopadu odletí do Helsinek, kde se v sobotu 10. listopadu utká s Finskem a v neděli 11. listopadu s Ruskem. Turnaj Karjala, součást Euro Hockey Tour, se hrál poprvé v roce 1992. Nejúspěšnějšími účastníky turnaje jsou s dvanácti prvenstvími hokejisté Finska, sedmkrát zvítězilo Rusko a čtyřikrát Švédsko. Česká reprezentace vyhrála turnaj jednou (2012), sedmkrát na něm obsadila druhou a pětkrát třetí příčku.

Nominace české reprezentace na turnaj Karjala

Brankáři: Jakub Kovář (Jekatěrinburg, KHL), Patrik Bartošák (HC VÍTKOVICE RIDERA), Šimon Hrubec (HC Oceláři Třinec).

Obránci: Jakub Nakládal (Jaroslavl, KHL), Jan Kolář, Michal Jordán (oba Chabarovsk, KHL), Vojtěch Mozík (Podolsk, KHL), Jakub Krejčík (Lukko Rauma, Finsko), Jan Košťálek, Tomáš Pavelka (oba HC Sparta Praha), Petr Zámorský (Mountfield HK), Jan Štencel (HC Kometa Brno).

Útočníci: Jiří Sekáč (Kazaň, KHL), Robin Hanzl (Spartak Moskva, KHL), Michal Řepík, Rudolf Červený (oba Slovan Bratislava, KHL), Andrej Nestrašil (Nižněkamsk, KHL), Robert Kousal (Brynäs Gävle, Švédsko), Roman Horák (Växjö, Švédsko), Jiří Novotný, Dominik Kubalík (oba Ambri-Piotta, Švýcarsko), David Tomášek (Jyväskylä, Finsko), Hynek Zohorna (Lahti, Finsko), Radan Lenc (Bílí Tygři Liberec), Radim Zohorna (HC Kometa Brno), Radovan Pavlík (Mountfied HK), Patrik Zdráhal (HC VÍTKOVICE RIDERA).

Realizační tým:

Generální manažer: Petr Nedvěd.
Hlavní trenér: Miloš Říha.
Asistenti: Robert Reichel a Karel Mlejnek.
Trenér brankářů: Zdeněk Orct.
Manažer: Jan Černý.
Video trenér: Denis Havel.
Kondiční trenérka: Hana Bubníková.
Lékař: MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš.
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Petr Ondráček a Petr Šulan.
Tiskový mluvčí: Zdeněk Zikmund.

Program turnaje Karjala 2018

Čtvrtek 8. listopadu 2018
17:30 Rusko – Finsko (Helsinky, Hartwall Arena)
18:20 Česko – Švédsko (Praha, Tipsport Aréna)

Sobota 10. listopadu 2018
12:00 Švédsko – Rusko (Helsinky, Hartwall Arena)
16:30 Finsko – Česko (Helsinky, Hartwall Arena)

Neděle 11. listopadu 2018
12:30 Česko – Rusko (Helsinky, Hartwall Arena)
16:30 Finsko – Švédsko (Helsinky, Hartwall Arena)

Galerie