21.11.2012 | Tisková zpráva

Tisková informace z jednání Výkonného výboru ČSLH

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje se na svém zasedání dne 22. listopadu 2012 zabýval mimo jiné úpravou technických norem pro druhou nejvyšší soutěž, přestupním řádem nebo dobou platnosti statutu studenta trenérské licence.
Výkonný výbor ČSLH rozhodl o sjednocení pravidel pro start zahraničních hráčů v Tipsport extralize a I. lize. Stejně jako v nejvyšší soutěži budou mít i kluby první ligy k dispozici nejvýše šest licencí pro hráče považované v souladu s platným Přestupním řádem za cizince, a to bez ohledu na počet utkání, v nichž tito hráči nastoupí.

Výkonný výbor ČSLH v návaznosti na rozhodnutí kongresu Mezinárodní hokejové federace potvrdil, že nejzazším termínem pro hlášení přestupů zůstává v sezóně 2012/13 ve všech soutěžích řízených Českým svazem ledního hokeje 31. leden 2013.

Výkonný výbor ČSLH schválil omezení doby platnosti statutu studenta trenérské licence AS a BS s tím, že délka platnosti statutu studenta trenérské AS licence byla stanovena na dva roky a délka platnosti statutu studenta trenérské licence BS na jeden rok po uplynutí řádného termínu studia. Maximální doba platnosti statutu studenta trenérské licence tak bude čtyři roky po zahájení studia v případě licence AS a dva roky po zahájení studia v případě licence BS.

Výkonný výbor ČSLH vyslechl informaci ředitele Tipsport extraligy Josefa Řezníčka o přípravách nového statistického systému, který by měl výrazně rozšířit počet sledovaných ukazatelů a zlepšit kvalitu jejich zpracování, a schválil některé změny v pravidlech minihokeje pro nejmladší věkové kategorie.