27.01.2015 | Michal Kuba

Sedmnáctka porazila Slováky a v pátek ji čeká finále s Ruskem!

Druhý turnajový zápas čekal Českou republiku ve středu proti Slovensku. I zisk jediného bodu by českým hokejistům stačil pro postup do pátečního finále, mladí reprezentanti si ale vybojovali všechny tři body. Kapitán Marek Zachar se podílel na všech trefách Česka, dvě z nich vsítil on sám. Slovensko tak po porážce 1:3 bude bojovat o páté místo.
Mnohem těžší zápas čekal na Českou republiku U17 proti Slovensku. Po vysoké výhře nad Švýcary 8:2 porazili Češi Slovensko 3:1. Většinu třetí třetiny platilo hubené vedení Česka 2:1. O to se je snažili Slováci usilovně obrat, jenže čtyři a půl minuty před třetí sirénou vypálil od modré až do sítě Vojtěch Budík a určil tak výslednou podobu skóre celého utkání. V pátek 30. 1. se od 15 hodin uskuteční finále celého turnaje, kde se střetne Česká republika s Ruskem!

Hodnocení utkání z úst asistenta trenéra Patrika Augusty: ,,Nepodali jsme stejně dobrý výkon jako se Švýcarskem. Cestu k vítězství jsme ale i tak našli a to se cenní. Vypracovali jsme si několik šancí, ale soupeř urputně bojoval. Celý zápas byl velmi bojovný. Věřili jsme celou dobu, že kluci ubojují výhru. S Rusy jsme se letos ještě nepotkali, ale jejich úroveň je úplně někde jinde. V této kategorii mají jedno z nejlepších mužstev, ne-li nejlepší, což potvrzovali v šestnáctkách. Bude to pro nás velký test a pro kluky je to finále olympiády. Větší zápas nehráli, takže si to jistě užijí. Musíme podat lepší výkon než dnes."

Slovensko - Česko 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 40. Studenič (Růžička, Lacka) – 3. Zachar (Reichel, Vála), 19. Zachar (Hrdinka, Kačírek), 56. Budík (Reichel, Zachar)
Střely na branku: 16:29. Trestné minuty: 16:10. Využití přesilových her: 0:2.