18.04.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy DK ELH: R. Tesařík, J. Balaštík, M. Dvořák, J. Špaček

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětů klubu HC Škoda Plzeň zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Radima Tesaříka na protihráče Jakuba Jeřábka v utkání PSG Zlín – HC Škoda Plzeň, za který mu byl rozhodčími uložen menší trest za hrubost a zákrokem hráče Jaroslava Balaštíka na protihráče Pavla Kašpaříka ve stejném utkání.
Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč Radim Tesařík, PSG Zlín, atakoval protihráče nedovoleným způsobem, ale že vzhledem k intenzitě zákroku nejsou důvody pro jeho potrestání zastavením činnosti. V případě hráče Jaroslava Balaštíka, PSG Zlín, došel k závěru, že zákrok nevedl ve snaze zasáhnout protihráče píchnutím holí a nebude ho proto trestat zastavením činnosti.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětů klubu PSG Zlín zabýval ve zkráceném řízení rovněž zákrokem hráče Michala Dvořáka na protihráče Martina Matějíčka a zákrokem hráče Jaroslava Špačka na protihráče Jaroslava Balaštíka ve stejném utkání.

Po prostudování videozáznamu došel k závěru, že hráč Michal Dvořák, HC Škoda Plzeň, vedl zákrok čelem k protihráči, který byl v držení kotouče, a bez úmyslu zasáhnout ho do oblasti hlavy a krku. Neshledal proto důvody pro jeho potrestání zastavením činnosti. V případě hráče Jaroslava Špačka, HC Škoda Plzeň, došel k závěru, že hráč se dopustil tzv. obranného krosčeku, ale nebyl mu prokázán úmysl zasáhnout protihráče do oblasti hlavy a krku a nebude ho proto trestat zastavením činnosti.

Videozáznamy zákroků jsou přístupné zde:
R. Tesařík
J. Balaštík
M. Dvořák
J. Špaček