02.04.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: T. Káňa, J. Stehlík

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Tomáše Káni v utkání Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec, za které mu byl rozhodčími udělen trest za nafilmovaný pád.
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že se hráč Tomáš Káňa, Piráti Chomutov, dopustil nesportovního chování a v souladu s Disciplinárním řádem ELH mu udělil pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž zákrokem hráče Jakuba Stehlíka na protihráče Tomáše Bulíka ve stejném utkání, za které mu byl rozhodčími udělen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za napadení.

Po prostudování videozáznamu došel k závěru, že hráč vedl zákrok čelně, neprovinil se faulem loktem ani nadskočením a nebyl mu prokázán úmysl zasáhnout protihráče od oblasti hlavy a krku.

Vzhledem k uvedeným skutečnostem neshledal předseda disciplinární komise ELH důvody k potrestání hráče Jakuba Stehlíka, Piráti Chomutov, zastavením činnosti.

Videozáznamy situací jsou přístupné zde:
T. Káňa
J. Stehlík