21.03.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Ryan Hollweg

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Ryana Hollwega na protihráče Jiřího Gulu v utkání HC Škoda Plzeň – HC Verva Litvínov, za který mu byl rozhodčími uložen trest ve hře za zákrok do oblasti hlavy a krku.
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že trest byl uložen správně a že zákrok naplnil skutkovou podstatu úderu do oblasti hlavy a krku, za který ukládají řády trest zastavení činnosti na 2 – 5 soutěžních utkání. Hráč Ryan Hollweg se neprovinil faulem loktem ani nadskočením, ale zákrok byl veden ze strany na protihráče, který unikal ze souboje s jiným soupeřem. Proto se nemohl na střet připravit a úder ramenem zasáhl jeho hlavu. 

S přihlédnutím k tomu, že došlo k zásahu do oblasti hlavy a krku v důsledku zapojení třetího hráče do souboje, že protihráč utkání pro zranění nedohrál a že hráč Ryan Hollweg již byl v probíhající sezóně disciplinárně trestán, udělil mu předseda disciplinární komise ELH trest nepodmíněného zastavení činnosti na tři soutěžní utkání.

Trest nabude účinnosti po odpykání automatického zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání za trest ve hře.   
 
Videozáznam zákroku je přístupný zde.