30.03.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Jaroslav Koma

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu HC Škoda Plzeň zabýval ve zkráceném řízení zákroky hráče Jaroslava Komy na protihráče Jana Kováře v utkání HC Škoda Plzeň – HC Slavia Praha, za které mu byly rozhodčími uděleny menší tresty za faul kolenem (čas 6:25) a za napadení (čas 34:32).
V případě prvního zákroku dospěl po prostudování videozáznamu k závěru, že hráč Jaroslav Koma, HC Slavia Praha, reagoval na změnu směru jízdy protihráče v držení kotouče a ve snaze jej zastavit ho zasáhl ramenem a současně i kolenem. V zákroku neshledal úmysl zasáhnout koleno a zranit protihráče, proto rozhodl, že hráče Jaroslava Komu nebude trestat zastavením činnosti.

V případě druhého zákroku došel po prostudování videozáznamu k závěru, že hráč Jaroslav Koma vedl zákrok ze strany, mimo zorný úhel protihráče, a ramenem ho zasáhl do oblasti hlavy a krku. Zákrok vyhodnotil jako úder do oblasti hlavy a krku, za který je možné v souladu s řády uložit trest v rozmezí 2 – 5 utkání. Vzhledem ke klasifikaci zákroku, k tomu, že protihráč utkání dokončil a že hráč Jaroslav Koma nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán, uložil mu za úder do oblasti hlavy a krku trest nepodmíněného zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání.

Videozáznamy zákroků jsou přístupné zde a zde.