02.04.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: J. Hrabal, D. Řezníček

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Josefa Hrabala na protihráče Tomáše Linharta v zápase PSG Zlín – HC Oceláři Třinec, za který byl rozhodčími potrestán větším trestem na pět minut a osobním trestem do konce utkání za napadení.
Po prostudování videozáznamu došel k závěru, že zákrok byl veden v rámci dohrání souboje u hrazení, a to zkříženýma rukama na rameno protihráče. Hráč se neprovinil faulem loktem, ani mu nebyl prokázán úmysl zasáhnout protihráče do oblasti hlavy a krku.

Na základě uvedených skutečností neshledal předseda disciplinární komise ELH důvody k potrestání hráče Josefa Hrabala, HC Oceláři Třinec, zastavením činnosti.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž jednáním hráče Dalibora Řezníčka, PSG Zlín, ve stejném utkání, za které byl rozhodčími potrestán dvojitým menším trestem a osobním trestem do konce utkání.

Po prostudování videozáznamu došel k závěru, že hráč, který krátce před vypuknutím šarvátky nastřelil kotouč do obranného pásma soupeře, se do šarvátky nezapojil jako šestý účastník na straně PSG Zlín a že z dostupných záběrů není zřejmé, že by před vypuknutím šarvátky vstoupil na hráčskou lavici a následně ji opustil.

Vzhledem k tomu, že v šarvátce nebyl aktivní a pouze vyvažoval počet zapojených na pět proti pěti, neshledal předseda disciplinární komise ELH důvody k potrestání hráče Dalibora Řezníčka zastavením činnosti.

Videozáznamy situací jsou přístupné zde:
J. Hrabal
D. Řezníček