01.04.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: D. Rákos, Z. Okál

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu PSG Zlín zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Daniela Rákose na protihráče Radima Tesaříka v utkání HC Oceláři Třinec – PSG Zlín.
Po prostudování videozáznamu došel k závěru, že zákrok byl veden ramenem do ramene protihráče, který se setrvačností zákroku následně udeřil hlavou o hrazení. K zákroku došlu v rámci dohrání souboje a bez toho, že by byl prokázán úmysl zasáhnout protihráče do oblasti hlavy a krku. Vzhledem k tomu, že ve smyslu platných řádů nedošlo k disciplinárnímu přestupku, neshledal předseda disciplinární komise ELH důvody k potrestání hráče Daniela Rákose, HC Oceláři Třinec, zastavením činnosti.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž zákrokem hráče Zdeňka Okála na protihráče Daniela Rákose ve stejném utkání.

Po prostudování videozáznamu došel k závěru, že zákrok byl veden čelem proti protihráči, který byl v držení kotouče, bez nadskočení nebo faulu loktem. Nebyl prokázán ani úmysl cíleně zasáhnout protihráče do oblasti hlavy a krku. Následky zákroku byly způsobeny především tím, že protihráč nedodržel zásadu pravidel ledního hokeje, podle níž má držet hlavu vzhůru, být si vědom svého postavení a možnosti být napadán. Vzhledem k tomu, že ve smyslu platných řádů nedošlo k disciplinárnímu přestupku, neshledal předseda disciplinární komise ELH důvody k potrestání hráče Zdeňka Okála, PSG Zlín, zastavením činnosti.

Videozáznamy zákroků jsou přístupné zde:
D. Rákos
Z. Okál