18.11.2012 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí DK ELH: M. Matějíček, HC Verva Litvínov, P. Rosol

Disciplinární komise ELH se na základě uloženého trestu ve hře zabývala ve zkráceném řízení zákrokem hráče Martina Matějíčka na protihráče Petera Jánského v utkání PSG Zlín – HC Sparta Praha, které se hrálo 16. 11. 2012. Po prostudování videozáběru došla k závěru, že trest ve hře uložený v utkání a následné automatické zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání považuje za dostatečné a hráče nebude dále trestat.
Disciplinární komise ELH se na základě zápisu o utkání zabývala ve zkráceném řízení házením předmětů na ledovou plochu a chováním diváků při odchodu hostujícího týmu při utkání HC Verva Litvínov – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, které se hrálo 16. 11. 2012. Vzhledem k tomu, že došlo k naplnění skutkové podstaty ust. § 44, písm. a) a b) Disciplinárního řádu ELH (nesportovní chování diváků, vhazování předmětů na ledovou plochu), rozhodla o potrestání klubu HC Verva Litvínov pokutou ve výši 10 000 Kč. 

Disciplinární komise ELH se na základě zápisu o utkání zabývala rovněž chováním trenéra Petra Rosola vůči rozhodčím po utkání HC Kometa Brno – HC Verva Litvínov, které se hrálo 14. 11. 2012. Vzhledem k tomu, že tímto jednáním došlo k naplnění skutkové podstaty ust. § 37, písm. b) Disciplinárního řádu ELH (urážky, hrubé chování a slovní napadení), udělila klubu HC Verva Litvínov napomenutí.

Záznam zákroku hráče Martina Matějíčka je přístupný zde.