24.03.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí disciplinární komise ELH: V. Roth, J. Polanský

Disciplinární komise ELH se na svém jednání dne 22. 3. 2013 zabývala odporem podaným proti trestům hráčů Vladimíra Rotha (nepodmíněné zastavení činnosti na tři soutěžní utkání za pokus o úmyslné zranění v zápase HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec) a Jiřího Polanského (nepodmíněné zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání za úder do oblasti hlavy a krku ve stejném zápase).
Po podrobném posouzení videozáznamů a zvážení stanovisek klubu, ať už podaných písemně nebo doplněných při ústním jednání, komise potvrdila hráčům Vladimíru Rothovi a Jiřímu Polanskému tresty v původní výši, tj. tři, resp. dvě soutěžní utkání nepodmíněně. 

Rozhodnutí vychází z toho, že v případě hráče Vladimíra Rotha byl nezaviněný střet vyloučen a k zásahu došlo aktivním pohybem kolena, přičemž protihráč utkání pro zranění nedohrál. Vzhledem ke skutečnosti, že Vladimír Roth nebyl v průběhu posledních dvou let disciplinárně trestán, byl mu uložen trest na spodní hranici sazby.

U hráče Jiřího Polanského došla komise k závěru, že souboj nedohrál v rámci pravidel ledního hokeje, ale s prokazatelným úmyslem zasáhnout protihráče do oblasti hlavy a krku, přičemž protihráč utkání pro zranění nedohrál. Vzhledem ke skutečnosti, že Jiří Polanský nebyl v průběhu posledních dvou let disciplinárně trestán, byl i jemu uložen trest na spodní hranici sazby.

Videozáznamy zákroků jsou přístupné zde:
Vladimír Roth
Jiří Polanský