30.03.2016 | Tisková zpráva

Reprezentace U18 odcestuje na mistrovství světa

V širším výběru trenéra Roberta Reichela pro mistrovství světa hráčů do osmnácti let figuruje 25 hokejistů, z toho 3 brankáři, 9 obránců a 13 útočníků. Celkem 18 hráčů působí v domácích klubech, 6 v zámoří a 1 ve Švédsku.
Brankáři Josef Kořenář (HC Dukla Jihlava), Dominik Groh (BK Mladá Boleslav) a Tomáš Vomáčka (Mountfield HK); obránci Vojtěch Budík (Prince Albert Raiders), Lukáš Doudera (HC Oceláři Třinec), Libor Hájek (Saskatoon Blades), František Hrdinka (Frölunda Indians), Ondřej Kachyňa (Hamilton Bulldogs), David Kvasnička (HC Škoda Plzeň), Daniel Novák (Piráti Chomutov), Jakub Sirota (HC PSG Zlín) a Ondřej Vála (Kamloops Blazers); útočníci Matouš Bělohorský (Rimouski Océanic), Milan Davídek (HC Energie Karlovy Vary), Martin Havelka (HC Litvínov), Matyáš Kantner (Flint Firebirds), Jiří Karafiát (HC PSG Zlín), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Pavel Kousal (HC Dukla Jihlava), Daniel Kurovský (HC AZ Havířov), Ondřej Najman (HC Dukla Jihlava), Radovan Pavlík (Mountfield HK), Kristian Reichel (HC Litvínov), Marek Zachar (Bílí Tygři Liberec) a Filip Zadina (HC Dynamo Pardubice.

Manažerem týmu je Jiří Lála, trenérem Robert Reichel, asistentem Patrik Augusta, trenérem brankářů Radek Jirátko, lékařem Tomáš Madrý, fyzioterapeutem Jakub Pokorný, hospodáři a kustody Milan Mezei s Lubošem Robem.

Členové výběru, pro které již sezóna skončila, se od 29. března 2016 připravovali na kladenském zimním stadiónu. Další část hráčů, která se účastní finálového turnaje DHL extraligy juniorů, odletí spolu s nimi v pondělí 4. dubna 2016 do Kanady, kde se bude mužstvo před světovým šampionátem připravovat.

Mistrovství světa hráčů do osmnácti let se hraje v severoamerickém Grand Forks. Česká reprezentace se v základní skupině střetne 14. dubna s Finskem, 16. dubna s Kanadou, 18. dubna s Dánskem a 19. dubna se Slovenskem. Čtvrfinálová utkání jsou na programu 21. dubna, zápasy o udržení 21. – 24. dubna, semifinále 23. dubna a souboje o medaile 24. dubna 2016.

Na posledním mistrovství světa v této věkové kategorii, které se hrálo vloni ve Švýcarsku, obsadila česká reprezentace šestou příčku. V dosavadní historii šampionátů vybojovala jednu stříbrnou (2014) a tři bronzové medaile (2002, 2004, 2006).

Galerie