12.11.2014 | Robert Reichel

Reprezentace U17: Trenérské hodnocení turnaje v Minneapolis

Mezi 29. říjnem a 2. listopadem jsme s reprezentačním týmem hráčů do sedmnácti let sehráli čtyři utkání ve Spojených státech. Nejprve jeden přípravný zápas, pak tři turnajové duely. Předkládáme hodnocení této akce očima trenérů.
Před odletem do Minneapolis jsme absolvovali dvoudenní soustředění. Měli jsme jednu tréninkovou jednotku na ledě ve Slaném, regeneraci a rozbor videa na Kladně.

Turnaj a přípravné utkání v Minneapolis byly pro naše hráče velice přínosné. Měli jsme možnost trénovat v Národním Sportovním Centru, Blaine, Minneapolis, kde jsme měli vynikající podmínky k přípravě.

Odehráli jsme 4 velice kvalitní utkání proti týmům složeným s hráčů ročníku 96, 97, 98. Hlavně 2 utkání proti Shattuck St. Mary‘s, která je nejlepší a nejprestižnější střední školou v Americe, byla pro hráče výbornou zkušeností a přípravou na MS U18, které proběhne v roce 2016 v Severní Dakotě. Hráči měli možnost se setkat se zámořským stylem hokeje, hraným na menších kluzištích. Intenzivní utkání, s častou fyzickou hrou, velkou přímočarostí a důrazem v každém osobním souboji.

Pro nás to byla možnost poznat hráče, jak jsou schopni přizpůsobit se jinému stylu hokeje.

Průběh utkání

29.10.2014
Shattuck St. Mary’s – ČR U17 2:2 (1:0,0:1,1:1)
Zídek (Kousal), Reichel (Vála)

Utkání jsme hráli druhý den po příletu. Sehráli jsme vynikající první třetinu, poté se začala projevovat dlouhá cesta a změna časového pásma. Od půlky utkání měl soupeř lepší pohyb a byl silnější na kotouči. Nám se podařilo bojovností vyrovnat v poslední minutě.

31.10.2014
Mass U – All Stars – ČR U17 0:11 (0:2, 0:5, 0:4)
Reichel (Kofroň), Najman (Kachyňa), Kofroň (Kousal), Pavlík, 33. Kodýtek (Najman), Rubner (Šmerha), Janda (Najman), Reichel (Zachar), Najman (Kodýtek), Vála (Hrdinka), Pavlík (Najman, Kořenář)

První utkání turnaje. Od začátku jsme hráli velice dobře a soupeře nepouštěli k vážnějším šancím. Měli jsme dobrý pohyb a dali branky po hezkých kombinacích. Dvě branky jsme vstřelili v PH a jednu v oslabení.

1.11.2014
Shattuck St. Mary’s – ČR U17 5:1 (2:1,1:0,2:0)
Reichel (Kačírek, Zachar)

Soupeř nám vstřelil dvě branky v prvních deseti minutách utkání po individuálních chybách. Podařilo se nám vstřelit kontaktní branku na konci první třetiny. Po obdržení třetí branky soupeř hru kontroloval a už nás nepouštěl k vážnějším šancím, naopak přidal ještě dvě branky v PH. Soupeř hrál velice dobře, hráči byli silní na kotouči a hráli po celé utkání s maximální intenzitou ve všech herních činnostech.


2.11.2014
Select Minnesota White – ČR U17 2:0 (1:0,1:0,0:0)

Poslední utkání turnaje o 3. místo. Hráči podali bojovný výkon, ale nepodařilo se nám vstřelit ani jednu branku (tři tyčky). Bylo znát, že mužstvo soupeře bylo složeno většinou s hráčů ročníku 96. Byli silnější v osobních soubojích a na kotouči.

Pozitiva a negativa

Pozitiva:
  • Možnost hrát kvalitní utkání proti americkým výběrům
  • I proti věkově starším hráčům jsme byli schopni se prosazovat
  • Možnost hrát a trénovat na úzkých kluzištích
Negativa:
  • V některých fázích utkání nám chyběla jednoduchost a přímočarost v zakončení
  • Měli jsme momenty, kdy jsme díky aktivnímu celoplošnému forčekingu soupeřů, měli problémy se udržet na kotouči
  • Zranění Kačírka a Kousala

Doporučení do klubů

  • Maximální intenzita ve všech činnostech a po celou dobu.