09.02.2015 | Robert Reichel

Reprezentace U17: Trenérské hodnocení EYOWF 2015

Předkládáme trenérské hodnocení hokejového turnaje na Evropském olympijském festivalu mládeže 2015. Česká reprezentace U17 obsadila konečné druhé místo.
Před odletem do Rakouska jsme absolvovali dvoudenní soustředění na Kladně, kde jsme nacvičovali herní systémy útočné i obranné. Také jsme se zaměřili na hru v přesilovkách a v oslabení.

Do Rakouska jsme odletěli společně s celou olympijskou výpravou. Během turnaje jsme navštívili úvodní a závěrečný ceremoniál a skoky na lyžích.

Hodnocení utkání a soupeřů

26.1.2015
ČR U17 – SUI U17 8:2 (2:1,3:0,3:1)
Kantner (Budík, Vála), Havelka (Karafiát, Budík), Kofroň (Reichel), Bělohorský (Karafiát, Kantner), Reichel, Budík (Vála), Pavlík (Najman, Kachyňa), Kantner (Budík, Bělohorský)
Střely na branku 51:19

Hned od začátku utkání jsme měli hodně vylučovaných. Podařilo se nám ubránit dlouho přesilovku 5 na 3 a pak vstřelit dvě rychlé branky. Poté jsme hráli velice dobře a soupeře nepouštěli do žádných větších příležitostí. Navíc jsme si dokázali vytvořit tlak v útočném pásmu a proměňovat naše šance.

SUI
Pracovité mužstvo, silní v osobních soubojích, ale nedokázali najít odpověď na naše rychle vstřelené branky. Museli otevřít hru, když prohrávali a tím se oslabila jejich defenzíva. Slabší výkon brankářů.


28.1.2015
ČR U17 – SVK U17 3:1 (2:0,0:1,1:0)
Zachar (Reichel, Vala), Zachar (Hrdinka, Kačírek), Budík (Reichel, Zachar)
Střely na branku 29:16

Měli jsme výborný vstup do utkání a už ve třetí minutě jsme vstřelili branku. Poté se, ale kvůli rozbitému plexi téměř 30 minut nehrálo a my jsme dalším vstupem do utkání nenavázali na ten předchozí. Měli jsme málo pohybu, hodně nepřesností v rozehrávce a spousty odevzdaných kotoučů. Soupeře jsme do nějakého tlaku nepouštěli, ale sami jsme si ho také nevytvořili. Mírné zlepšení ve třetí třetině nám pojistilo výhru, ale naše předvedená hra nebyla ideální.

SVK
Bojovný výkon s dobrou herní disciplínou podpořenou obětavostí hráčů v osobních soubojích a v blokování střel. Praktikovali pasivnější způsob forčekingu.


30.1.2015
ČR U17 – RUS U17 5:9 (1:2,2:2,2:5)
Bělohorský (Kodýtek, Kantner), Najman (Pavlík), Kofroň (Budík), Kačírek, Šmerha(Havelka)
Střely na branku 40:37

Finále turnaje. Se soupeřem jsme se utkali téměř po roce a první dvě třetiny jsme s nimi dokázali hrát vyrovnaný hokej. Podařilo se nám dvěma brankami vrátit do utkání, když jsme prohrávali už 1:3. Ale ve třetí třetině soupeř pěti brankami utkání otočil na svoji stranu. Největší rozdíl byl v zakončení a soupeř dokázal potrestat téměř každou naši chybu. Sice jsme poprvé Ruský tým přestříleli v počtu střel, ale jejich kvalita byla mnohem větší.

RUS
Vynikající tým. Hrají velice dobře systémově, kompaktně po celém hřišti. Výborně individuálně vybavení hráči. Nebezpeční v zakončení i kombinaci. Silní v soubojích 1 na 1.

Pozitiva a negativa

Pozitiva:
  • Soudržnost mužstva
  • Poprvé jsme dvě třetiny s týmem Ruska dokázali držet krok
  • 16 vstřelených branek ve třech utkáních
Negativa:
  • Výkon v utkání proti Slovensku
  • Poslední třetina utkání s Ruskem

Doporučení do klubů

  • Maximální intenzita ve všech činnostech a po celou dobu