28.03.2013 | Tisková zpráva

Před utkáním s Lotyšskem bude uctěna památka Jana Marka

Před utkáním Euro Hockey Challenge Česká republika – Lotyšsko, které se hraje 3. dubna 2013 v Jindřichově Hradci, uctí fanoušci, zástupci města a Český svaz ledního hokeje památku místního rodáka, mistra světa Jana Marka, který v roce 2011 tragicky zahynul při leteckém neštěstí u Jaroslavle. Při slavnostním ceremoniálu bude jindřichohradecký stadion přejmenován na Zimní stadion Jana Marka, součástí ceremoniálu bude projekce videospotu věnovaného Janu Markovi a odhalení jeho pamětní desky.
Vzhledem k tomu, že začátek ceremoniálu je naplánován přibližně na 17:10 a utkání začíná v 17:30 hodin, prosí Český svaz ledního hokeje diváky, aby se dostavili s dostatečným předstihem 

Památku Jana Marka si připomene také HC Sparta Praha, klub, za který nastupoval a s nímž získal v roce 2006 mistrovský titul. Před pražskou Tipsport Arénou bude 4. dubna 2013 při zahájení dorosteneckého Memoriálu Jana Marka odhalena pamětní deska s jeho bustou. Fanoušci, hráči klubu, přátelé, spoluhráči a kamarádi shromáždili na výrobu bronzové desky s bustou, jejímž autorem je sochař Petr Holub, 150 000 Kč, přispěly také instituce jako HC Sparta Praha nebo Český svaz ledního hokeje.  

V rámci prvního utkání Česká republika – Lotyšsko bude oceněn rovněž další známý odchovanec jindřichohradeckého hokeje, mistr světa a kapitán národního mužstva Jiří Novotný, který nastoupí k jubilejnímu, stému utkání v reprezentaci. Pamětní dres mu předá prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král, jubilantovi poblahopřeje starosta města Jindřichův Hradec Stanislav Mrvka.