10.09.2012 | Tisková zpráva

Povinnosti hokejových klubů při zajištění zdravotnické služby

Před zahájením sezóny vydal ČSLH novou směrnici, upravující povinnosti pořádajících klubů při zajištění zdravotnické služby na stadiónech. „Cílem směrnice je sjednotit pravidla, která byla až dosud upravena herními řády jednotlivých soutěží a přispět k vyšší bezpečnosti jak hráčů, tak diváků na stadiónech,“ uvedl v této souvislosti Karel Jankovič, člen výkonného výboru ČSLH.
Podle směrnice jsou pořádající kluby povinny zajistit při utkáních zdravotnickou službu s vybavením pro první pomoc a telefon pro povolání rychlé záchranné služby. Při soutěžních utkáních extraligy, I. ligy, II. ligy, extraligy juniorů, staršího a mladšího dorostu je nezbytná přítomnost lékaře přímo na stadiónu; při mezinárodních utkáních a zápasech extraligy musí být na stadiónu k dispozici i sanitka, pokud by její dojezdová vzdálenost byla delší než pět minut. Pro přátelská utkání jsou kluby povinny zajistit přítomnost buď lékaře nebo zdravotní sestry, zdravotnického záchranáře či paramedika s příslušnými zkouškami.

Pořádající kluby musí při soutěžních utkáních extraligy, I. ligy, II. ligy, extraligy juniorů, staršího a mladšího dorostu a ligy mladšího dorostu zajistit, aby byl stadión vybaven externím defibrilátorem ve funkčním stavu, blízkém dosahu a připraveným pro okamžité použití. V ostatních soutěžích a při trénincích se zajištění defibrilátoru doporučuje.