03.12.2014 | Tisková zpráva

Miroslav Přerost zveřejnil nominaci na juniorský světový šampionát

Trenér Miroslav Přerost zveřejnil širší nominaci na mistrovství světa juniorů do dvaceti let, které se bude hrát 26. 12. 2014 – 5. 1. 2015 v Torontu a Montrealu. V nominaci figurují 4 brankáři, 9 obránců a 19 útočníků. Mistrovství světa se zúčastní 23 hokejistů, z toho 3 brankáři.
Miroslav Svoboda (HC Oceláři Třinec), Vítek Vaněček (Bílí Tygři Liberec), Karel Vejmelka (HC ČSPB Pojišťovna Pardubice), Daniel Vladař (Rytíři Kladno) – Marek Baránek (HC Verva Litvínov), Tomáš Dvořák (HC Energie Karlovy Vary), Lukáš Klok a Jan Štencel (HC Vítkovice Steel), Jan Košťálek (Rimouski Océanic), Dominik Mašín (Peterborough Petes), David Němeček (TPS Turku), Jan Ščotka (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Jakub Zbořil (Saint John Sea Gogs) – Sebastian Gorčík (HC Energie Karlovy Vary), Filip Chlapík (Charlettetown Islanders), Miroslav Indrák, Dominik Kubalík a Roman Přikryl (HC Plzeň 1929), Pavel Jenyš (Sudbury Wolves), Václav Karabáček (Gatineau Olympiques), David Kaše, Ondřej Kaše a David Kämpf (Piráti Chomutov), Jan Mandát (Val d´Or Foreurs), David Pastrňák (Södertälje/Providence Bruins/Boston Bruins), Marek Růžička (HC Oceláři Třinec), Michael Špaček a Daniel Voženílek (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Lukáš Vopelka (Örebrö), Jakub Vrána (Linköping), Pavel Zacha (Sarnia Sting), Patrik Zdráhal (HC Vítkovice Steel).

Nominovaní hráči s výjimkou Davida Pastrňáka se sejdou 13. 12. 2014 na přípravném kempu v Rokycanech, do dějiště šampionátu odcestují 17. 12. 2014. Před zahájením mistrovství světa sehrají dvě přípravná utkání, 19. 12. 2014 s Finskem a 23. 12. 2014 se Slovenskem. Šampionát zahájí výběr trenéra Miroslava Přerosta v pátek 26. 12. 2014 zápasem se Švédskem, ve skupině v Torontu se utká také s Dánskem, Ruskem a Švýcarskem. Základní skupiny proběhnou v Air Canada Centre v Torontu a Bell Centre v Montrealu, které budou hostit také čtvrtfinále; semifinále a zápasy o medaile se hrají v Air Canada Centre v Torontu.

Trenérem české reprezentace je Miroslav Přerost, asistenty Jiří Juřík s Pavlem Trnkou, trenérem brankářů Jaroslav Kameš.