16.12.2019 |

Lauko se připojí k české reprezentaci na přípravném kempu před MS U20

Útočník Jakub Lauko prošel zdravotní prohlídkou v Providence a připojí se k týmu české reprezentace do 20 let na přípravném kempu ve Frýdku-Místku před domácím světovým šampionátem, který startuje 26. prosince v Ostravě a Třinci.

„Domácí mistrovství světa jsem měl v hlavě už od konce minulého šampionátu v Kanadě. Na nic jiného jsem v posledních týdnech nemyslel. Strašně moc se těším, až se k týmu připojím a až zase potkám kluky z reprezentace, s kterými už jsem se dlouho neviděl,“ řekl Jakub Lauko, který by měl na kemp do Frýdku-Místku dorazit ve středu nebo ve čtvrtek.

Soupiska české dvacítky na přípravném kempu před MS U20:

Brankáři: Nick Malík (HC Oceláři Třinec), Jan Bednář (HC Energie Karlovy Vary), Lukáš Pařík (Spokane Chiefs, WHL), Lukáš Dostál (Ilves Tampere, Finsko).

Obránci: Martin Hugo Haš (Tappara Tampere, Finsko), Tomáš Dajčar, Jan Mlčák, Miroslav Kukla (všichni HC Stadion Litoměřice), Radek Kučeřík (Saskatoon Blades, WHL), Karel Klikorka (BK Mladá Boleslav), Ivan Lytvynov (ČEZ Motor České Budějovice), Libor Zábranský (Moose Jaw Warriors, WHL), Šimon Kubíček (Seattle Thunderbirds, WHL).

Útočníci: Karel Plášek (HC Kometa Brno), Jan Myšák (HC VERVA Litvínov), Petr Čajka (Servette Ženeva, Švýcarsko), Martin Lang (Kamloops Blazers, WHL), Jan Šír (Bílí Tygři Liberec), Vojtěch Střondala, Otakar Šik (oba HC Stadion Litoměřice), Ondřej Pavel (Fargo Force, USHL), Jan Jeník (Hamilton Bulldogs, OHL), Matěj Pekař (Barrie Colts, OHL), Filip Koffer (Prince George Cougars, WHL), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie Greyhounds, OHL), Michal Teplý (Winnipeg Ice, WHL), Adam Raška (Rimouski Oceanic, QMJHL), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice), Jaroslav Brož (HC Slavia Praha), Jakub Lauko (Providence Bruins, AHL).

Realizační tým:

Generální manažer: Filip Pešán
Manažer týmu: Otakar Černý
Hlavní trenér: Václav Varaďa
Asistenti: Patrik Eliáš a Aleš Krátoška
Trenér brankářů: Radek Jirátko
Video trenér: Dalibor Pail
Kondiční trenér: Radek Hlavatý
Lékař: MUDr. Miroslav Budoš
Fyzioterapeut: Martin Výtisk
Psychoterapeut: MUDr. Dušan Randák
Maséři a kustodi: Jan Vejvoda a Václav Vejvoda
Media manažer: Ondřej Kalát