22.12.2018 |

Další změny v nominaci na mistrovství světa juniorů

Trenéři české juniorské reprezentace zúžili nominaci na světový šampionát, který začíná 26. prosince v kanadských městech Vancouver a Victoria. V nominaci je aktuálně 25 hokejistů (3 brankáři, 8 obránců a 14 útočníků), z nichž může být na soupisku zapsáno v průběhu šampionátu 23 (3 brankáři a 20 hráčů).

Po přípravných zápasech se Slovenskem a Spojenými státy vyřadil trenér Václav Varaďa z širší soupisky obránce Martina Huga Haše (Tappara Tampere) s Liborem Zábranským (Kelowna Rockets) a útočníka Matěje Blumela (Waterloo Black Hawks).

Reprezentanti zahájí mistrovství světa 26. prosince od 22 hodin úvodním utkáním proti Švýcarsku, v základní skupině je poté čekají Rusko, domácí Kanada a Dánsko.

Nominace dvacítky na MS v Kanadě (26. prosince 2018 – 5. ledna 2019, Vancouver a Victoria):

Brankáři:
Jakub Škarek (Lahti, Finsko), Jiří Patera (Brandon, WHL), Lukáš Dostál (Kometa Brno/Třebíč).

Obránci:
Jakub Galvas (Olomouc), Filip Král (Spokane, WHL), Radim Šalda (Rimouski, QMJHL), David Kvasnička (Plzeň/Litoměřice), Dalimil Mikyska (Kometa Brno/Třebíč), Matyáš Zelingr (Kladno), Michael Gaspar (Mountfield HK/Litoměřice), Daniel Bukač (Niagara, OHL).

Útočníci:
Martin Nečas (Charlotte, AHL), Filip Zadina (Grand Rapids, AHL), Martin Kaut (Colorado, AHL), Jan Jeník (Liberec), Karel Plášek (Kometa Brno), Jakub Pour (Plzeň/Litoměřice), Petr Čajka (Erie, OHL), Jan Hladonik (Třinec), Jáchym Kondelík (Univ. Connecticut, NCAA), Jakub Lauko (Rouyn Noranda, QMJHL), Matěj Pekař (Barrie, OHL), Ondřej Machala (Pardubice), Kryštof Hrabík (Tri-City, WHL), Jan Kern (Omaha, USHL).

Program dvacítky v základní skupině MS:

Středa 26. prosince: Česko – Švýcarsko (22:00)
Sobota 29. prosince: Česko – Rusko (2:00)
Neděle 30. prosince: Kanada – Česko (2:00)
Pondělí 31. prosince: Dánsko – Česko (22:00)