05.11.2012 | Tisková zpráva

ČSLH už zajistil pro nejmenší hokejisty výstroj za 16,5 mil. korun

Další sady s výstrojí pro nejmenší hokejisty zajistil pro všech 135 klubů hrajících mládežnické soutěže Český svaz ledního hokeje. Sady, obsahující helmu, rukavice, chrániče loktů, ramen a holení, hráčské kalhoty a hokejku, byly předvedeny při srazu národního mužstva před úvodním utkáním Euro Hockey Tour. Celková hodnota sad je 6,4 miliónu Kč a jejich distribuce probíhá prostřednictvím krajských svazů ČSLH.
Projekt „Hokejová výstroj nejmenším“, financovaný v letošním roce s podporou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a z vlastních zdrojů ČSLH, byl zahájen v roce 2010 a ČSLH až dosud v jeho rámci zdarma rozeslal klubům téměř 2 500 sad s dětskou výstrojí v celkové hodnotě 16,5 miliónu Kč. Sady jsou určeny pro nejmenší hokejisty ve věku 5 – 7 let.

„Projekt by měl pomoci především dětem ze sociálně slabších rodin, pro které je finanční náročnost hokeje velkou překážkou,“ prohlásil prezident ČSLH Tomáš Král. „Věříme, že díky němu přivedeme mezi mantinely nové talenty, jejichž rodiče by jinak z ekonomických důvodů dali přednost jiným sportovním odvětvím.“