09.12.2014 | Tisková zpráva

Bitvu se Švédy rozzáří videomapping či Bob a Bobek

Hokejová bitva se vším všudy - to bude úvodní utkání turnaje Channel One Cup mezi Českou republikou a Švédskem, které ve čtvrtek 18. prosince od 18:30 hostí pražská O2 arena. Půjde o poslední letošní vystoupení českých hokejistů na domácím ledě, spolupořadatel akce společnost BPA, která je marketingovým partnerem českého hokeje, navíc připravil unikátní záležitost. Poprvé na tuzemském mezistátním utkání bude k vidění videomapping s využitím 3D animací.
Organizátor žádá fanoušky o včasný příchod. Hlavní program bude zahájen cca v 18,10 hodin. Turnikety se otevřou v 17,30 hodin. O utkání národního týmu je nejen kvůli této atrakci velký zájem, což potvrzují i pořadatelé. Ti hlásí, že aktuálně bylo prodáno či rezervováno na utkání se Švédy již na 12.600 vstupenek.

Další atrakcí nepochybně bude také oficiální představení "živých" maskotů Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji v Praze a Ostravě – Boba a Bobka po první třetině. Fanoušci se s nimi pak budou moci v hale vyfotit společně s replikou poháru pro mistry světa. Další aktivity chystají i partneři národního týmu či Český svaz ledního hokeje (Síň slávy, gratulace Dominiku Haškovi k uvedení do Hokejové síně slávy v Torontu).

Záměr uskutečnit poutavou projekci na zahajovacím utkání této sezóny vzešel od společnosti BPA už letos na jaře. Kromě poutavých efektů půjde o projekci dobového archivu, která připomene úspěchy a tradici českého hokeje.

Akci předcházejí dlouhé přípravy. "Absolvovali jsme s BPA schůzky a jednání o technickém zabezpečení a obrazovém materiálu," hlásí David Borovka, ze stejnojmenné společnosti, jež bude show realizovat. Materiál po dohodě poskytly Česká televize, TV Nova a Národní filmový archiv.

„Rozhodnutí zrealizovat takto nákladnou záležitost nebylo snadné. Nechtěli jsme příliš navyšovat cenu vstupenek, aby utkání mohlo navštívit co nejvíce fanoušků. Podařilo se nám naštěstí dohodnout s partnery národního týmu, konkrétně se sázkovou kanceláří Tipsport a společností McDonald's, kteří podpoří tuto jedinečnou projekci. Dík patří také subjektům, jež poskytly obrazové materiály, a také společnosti pana Borovky i lidem z O2 areny," doplňuje za BPA Petr Nitsche.

Pro potřeby projekce budou využity materiály z dokumentu Hockeyové vzpomínky od režiséra Františka Papouška, jež se nachází ve sbírkách Národního filmového archivu, který spravuje vlastnická práva k tomuto filmu a je oprávněný udělit souhlas s užitím tohoto snímku.

Průběžné informace k utkání a také k dalším aktivitám národního týmu sledujte také na oficiálních profilech na sociálních sítích Facebook, Instagram, Twitter a Youtube pod jednotným odkazem  „narodnitym“.